Μετάφραση- translation this blog

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Τούβλο τούβλο επισκευάζουν το Σινικό Τείχος!

Με μεθόδους που παραπέμπουν σε αιώνες πριν!


Τούβλα μεταφέρονται με μουλάρια, χτίστες ρισκάρουν και τη ζωή τους για να επισκευάσουν σπασμένα τμήματα του κόσμου Σινικού Τείχους, στην Κίνα, ακολουθώντας τον τρόπο που χτίζεται ένα απλό κτίριο.
Η δουλειά γίνεται με το χέρι, πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι περνούν ώρες κάθε μέρα προσπαθώντας να κρατήσουν το Τείχος σε καλή κατάσταση.
Οι κατασκευαστές κάνουν και επικίνδυνες ενέργειες, καθώς είναι
αναγκασμένοι να κρέμονται πάνω από την πλευρά ενός απότομου βράχου, συνδεδεμένοι με σχοινί.
Καθημερινά, το δρομολόγιο μέχρι την κορυφή του Τείχους που επισκευάζουν απαιτεί 40 λεπτά σε ανηφόρα. Οι εργαζόμενοι είναι εεξιδικευμένοι, καθώς εργάζονται πολλά χρόνια στη συντήρηση του μεγαλύτερου τουριστικού αξιοθέατου της χώρας.
Οι εργασίες γίνονται στο ορεινό και κατακόρυφο τμήμα του Σινικού Τείχους στη Τζιανκού (Jiankou), όπου εκτός των άλλων, υπάρχει κίνδυνος και απο τον ισχυρό άνεμο. Εκεί, οι εργασίες γίνονται σε ένα τμήμα μήκους 30 χιλιομέτρων.
Το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι σήμερα η μεγαλύτερη ανθρωπογενής δομή στον κόσμο και χτίστηκε σταδιακά από τον 7ο αιώνα π.Χ. Προοριζόταν να είναι μια γραμμή άμυνας εναντίον εχθρών από το βορρά.
Το πιο επισκέψιμο τμήμα του Τείχους βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα του Πεκίνου.
Η αποκατάσταση άρχισε το 2005 και τώρα βρίσκεται στην τρίτη φάση, σημειώνοντας αργή πρόοδο, επειδή το έδαφος επιτρέπει τη χρήση μόνο βασικών εργαλείων όπως σμίλες, σφυριά και φτυάρια.
Πηγές: Reuters και Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου