Μετάφραση- translation this blog

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Θέατρο με πρόσοψη κουρτίνας που κινείται!

Το νέο κέντρο τέχνης και πολιτισμού βρίσκεται την προκυμαία της Σαγκάης.
Σχεδιάστηκε από τις βρετανικές αρχιτεκτονικές εταιρείες Norman Foster και Thomas Heatherwick. Το τριώροφο κτίριο είναι εμπνευσμένο από παραδοσιακά κινεζικά θέατρα και διαθέτει πρόσοψη από χάλκινους σωλήνες που μοιάζουν με μπαμπού, σαν μια κουρτίνα. Οι σωλήνες κρέμονται σε τρία στρώματα, δημιουργώντας ημιδιαφανείς οθόνες μπροστά στα παράθυρα και
στα μπαλκόνια.
Όταν το έργο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, οι αρχιτέκτονες περιέγραψαν την πρόσοψη ως «ένα κινούμενο πέπλο, το οποίο προσαρμόζεται στην μεταβαλλόμενη χρήση του κτιρίου». Εκτός από το κεντρικό αμφιθέατρο, το ακίνητο των 4.000 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει επίσης μια σειρά χώρων για εκθέσεις και εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και έναν στην οροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου