Μετάφραση- translation this blog

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Σπίτια από φελιζόλ

Έχουν αναπτυχθεί και πωλούνται στην Ιαπωνία.
Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούν τη λέξη «φελιζόλ», σκέφτονται τα δοχεία μιας χρήσης ή το υλικό συσκευασίας. Όμως, για έναν Ιάπωνα κατασκευαστή αποτελεί το υλικό του μέλλοντος, καθώς θεωρείται αντισεισμικό, είναι φθηνό, ανεγείρεται πανεύκολα
και διαθέτει θερμομονωτικές ιδιότητες.
Πρόκειται για τα σπίτια της «Japan Dome House». Η εταιρεία έχει αναπτύξει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια μια νέα γενιά υλικού, το οποίο είναι ισχυρότερο από εκείνο που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες τροφίμων και υλικών συσκευασίας.
Ένα σπίτι από «φελιζόλ» μπορεί να κατασκευαστεί μέσα σε μια εβδομάδα, από ομάδα τριών ατόμων, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν αρθρωτά μέρη. Η τιμή κυμαίνεται από 68.000 δολάρια και φτάνει τα 78.500 για ένα σπίτι με εμβαδόν περίπου 36 τετραγωνικά μέτρα.
Με δεδομένο ότι το φελιζόλ δεν σαπίζει ή σκουριάζει, αλλά και δεν προσβάλλεται από τερμίτες, αυτά τα σπίτια θεωρούνται πολύ ανθεκτικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μόνιμες κατοικίες, ξενώνες ή και ως μικρά ξενοδοχεία. Παράλληλα, επειδή κατασκευάζονται εύκολα, μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν ως προσωρινή στέγη σε περίπτωση καταστροφών.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι πωλεί περίπου 100 σπίτια φελιζόλ τον χρόνο, σε όλη την Ιαπωνία.
Πηγή: Oddity Central

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου