Μετάφραση- translation this blog

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Άγνωστα πλάσματα του βυθού σε υπέροχες εικόνες!

perierga.gr - Άγνωστα πλάσματα του βυθού σε υπέροχες εικόνες!
Η πρώτη αντίδραση σε αυτές τις πρόσφατες φωτογραφίες του βιολόγου Alexander Semenov είναι τι πλάσματα είναι αυτά και η δεύτερη πόσο όμορφος αλήθεια είναι ο βυθός. Ο επιστήμονας είναι ο επικεφαλής των καταδύσεων στον βιολογικό σταθμό του Πανεπιστημίου της Μόσχας και εδώ και σχεδόν μια δεκαετία μεταφέρει την υποβρύχια φωτογραφική του εμπειρία στους θεατές.
Επικεντρώνεται κυρίως στα ασπόνδυλα ζώα που ζουν στον ωκεανό της Αρκτικής: αυτά τα υαλώδη, ημιδιαφανή πλάσματα όπως οι μέδουσες και τα σκουλήκια, που βρίσκονται στα βάθη, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν τεκμηριωθεί ποτέ με τέτοια λεπτομέρεια και σαφήνεια. Ο ίδιος λέει για το έργο του:
perierga.gr - Άγνωστα πλάσματα του βυθού σε υπέροχες εικόνες!
“Η βασική μου ειδικότητα είναι η επιστημονική μακροφωτογραφία σε φυσικά περιβάλλοντα. Αυτή η πρακτική καθιστά δυνατή την παρατήρηση των ζώων που δεν μπορούν να μελετηθούν σωστά υπό εργαστηριακές συνθήκες, όπως οι μαλακοί πλακτονικοί οργανισμοί ή οι στατικές μορφές ζωής που ζουν στο θαλασσινό νερό. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να μελετήσω την υποβρύχια ζωή μέσω της κάμερας και να ενισχύσω το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τη θαλάσσια βιολογία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου