Μετάφραση- translation this blog

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Είναι δυνατόν; Παλάτι από… βότσαλα; Κι όμως, είναι! Δείτε πού! (Photos)

Ένας γάλλος ταχυδρόμος αφιέρωσε 33 χρόνια από τη ζωή του, για να χτίσει το δικό του όνειρο ζωής: ένα εντυπωσιακό παλάτι φτιαγμένο από βότσαλα και ιδιαίτερες πέτρες που έβρισκε στις διαδρομές που έκανε ενώ παρέδιδε τα γράμματα στους παραλήπτες τους.

Αυτό που ξεκίνησε σαν χόμπι το 1879, κατέληξε σε ένα έργο ζωής
και σε ένα από τα πιο μαγευτικά, ερασιτεχνικά αρχιτεκτονικά οικοδομήματα που υπάρχουν στον κόσμο: το παλάτι Le Palais ideal.
Ο Ferdinand Cheval παράτησε το σχολείο σε ηλικία 13 ετών για να γίνει βοηθός αρτοποιού, ωστόσο κατέληξε ταχυδρόμος στην περιοχή Hauterives της Γαλλίας.
Η ιδέα της δημιουργίας ενός περίτεχνου καθεδρικού ναού του ήρθε μια μέρα, όταν παραπάτησε επάνω σε μια πέτρα ασυνήθιστου σχήματος. Τότε ήταν περίπου 30 χρονών.
Κάθε μέρα μετά τη δουλειά μετέφερε τα «πολύτιμα» ευρήματά του σε μια περιοχή στην Hauterives και κάπως έτσι ξεκίνησε το 33ετές έργο ζωής του, χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια.
Ο αφοσιωμένος χτίστης αφιέρωνε συχνά πολλές ώρες δουλεύοντας ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπό το φως μιας λάμπας πετρελαίου.
Οι εξωτερικοί τοίχοι του «παλατιού» φτάνουν τα 24 μέτρα σε μήκος και τα 10 μέτρα σε ύψος, ενώ η περίπλοκη αρχιτεκτονική του συμπληρώνεται από εντυπωσιακά γλυπτά από εξωτικά ζώα και μυθικά πλάσματα, τα οποία εμπνεύστηκε από τις κάρτες που παρέδιδε σε διάφορους παραλήπτες.
Ο Cheval ζήτησε μετά το θάνατό του να θαφτεί το παλάτι του, κάτι που όμως δεν του επετράπη και έτσι ο ταλαντούχος, ερασιτέχνης αρχιτέκτονας και οικοδόμος κατέληξε να χτίζει και το δικό του μαυσωλείο, στο κοιμητήριο όπου τελικά ετάφη μετά το θάνατό του το 1924, ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του «ιδανικού του παλατιού».
Μια επιγραφή, λαξευμένη επάνω στους τοίχους του παλατιού αναφέρει το εξής: «Το όνειρο ενός ανθρώπου».

http://www.travelstyle.gr/palati-apo-votsala/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου