Μετάφραση- translation this blog

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Θα πάθετε πλάκα! Γνωρίστε ένα από τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Ευρώπης! (Photos)Με παλιομοδίτικη εμφάνιση και νεανικό αέρα η πρωτεύουσα της Φινλανδίας καλωσορίζει με ένα παγωμένο χαμόγελο τους επισκέπτες.
Χτισμένο το 1550 πάνω σε χερσόνησο το Ελσίνκι βρέχεται από τη
Βαλτική Θάλασσα και η αρχιτεκτονική της έχει επηρεαστεί από την σουηδική και τη ρωσική κυριαρχία.
Μια πόλη γεμάτη πάρκα, λίμνες, γέφυρες και κανάλια που η καρδιά της χτυπά στο παλιό λιμάνι. Τα εντυπωσιακά νεοκλασικά της κτίρια συνυπάρχουν αρμονικά με τις μοντέρνες κατασκευές, καθώς θεωρείται η χώρα που πρωτοπορεί στο ντιζάιν σε διεθνές επίπεδο.
Περιπλανηθείτε στη λεωφόρο Esplanadi με τις γκαλερί τέχνης και θαυμάστε από κοντά τα αγάλματα των μεγάλων ανδρών της Φινλανδίας. Χαζέψτε την πραμάτεια των εμπόρων που απλώνεται στην προκυμαία και το παζάρι με τις αντίκες έξω από το Εθνικό Θέατρο.
Αξίζει να επισκεφθείτε την πλατεία της Γερουσίας που σχεδιάστηκε με πρότυπο τα μνημεία της Αγίας Πετρούπολης. Ο λευκός ναός Tuomiokirkko ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα κτίρια του 19ου αιώνα και εκεί πραγματοποιείται κάθε χρόνο ο εορτασμός της νέας χρονιάς.
Στην κυκλική εκκλησία Temppeliaukio κατασκευασμένη το 1969, η εντυπωσιακή ακουστική της οφείλεται στο ότι έχει χτιστεί μέσα σε έναν βράχο καθιστώντας ιδιαίτερες τις τελετές.
Ο κόκκινος καθεδρικός ναός Uspenskin δεσπόζει στο λόφο δίπλα από το λιμάνι, ενώ στο καμπυλωτό μουσείο τέχνης Kiasma φιλοξενούνται πίνακες και γλυπτά ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

eslinkik

Ελσίνκι / Φινλανδία

Διαφορά ώρας:
Νόμισμα: Ευρώ
Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού με απευθείας πτήση είναι 3 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη με πτήση ανταπόκρισης από την Αθήνα.
ΕΛΣΙΝΚΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΕΛΣΙΝΚΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΕΛΣΙΝΚΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

knnlia-8-finlandia

ΕΛΣΙΝΚΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΕΛΣΙΝΚΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΕΛΣΙΝΚΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΕΛΣΙΝΚΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΕΛΣΙΝΚΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου