Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Ντυμένη όλη στα Louis Vuitton η Μπριζίτ Μακρόν για την ορκωμοσία του συζύγου της -Τι κόπιαρε από την Μελάνια Τραμπ [εικόνες]

Ντυμένη όλη στα Louis Vuitton η Μπριζίτ Μακρόν για την ορκωμοσία του συζύγου της -Τι κόπιαρε από την Μελάνια Τραμπ [εικόνες]
ΠΟΛΥ ΜΟΔΑΤΗ Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ

Οπως ορίζει το πρωτόκολο, όταν δεν υπάρχει απερχόμενη Πρώτη Κυρία, η Μπριζίτ Μακρόν έφθασε μόνη της στο προεδρικό μέγαρο, λίγη ώρα πριν τον σύζυγό της, 8ο πρόεδρο της γαλλικής
δημοκρατίας, το πρωί της Κυριακής, για την ορκωμοσία.
Κατέβηκε από την μπερλίνα μάρκας Renault, αφού ήρθε μόνη της από την οδό Cler, στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, όπου μένει το προεδρικό ζεύγος, και προχώρησε προς το προεδρικό μέγαρο με ήρεμο αλλά αποφασισμένο βήμα, αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.


Μόνος της στόχος ήταν, όπως γράφουν, να φθάσει στο προεδρικό μέγαρο χωρίς να γίνουν λάθη και χωρίς να επισκιάσει την ημέρα ορκωμοσίας του συζύγου της.
Στο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου την υποδέχτηκε η Brigitte Taittinger, σύζυγος του γραμματέα του Φρανσουά Ολάντ, επειδή ο απερχόμενος πρόεδρος δεν είναι παντρεμένος και δεν υπάρχει Πρώτη Κυρία.


Ηδη από την ιδιωτική της κατοικία την περίμεναν τουλάχιστον 60 φωτογράφοι. Το τι θα φορούσε είχε γίνει γνωστό από το πρωί της Κυριακής, σε τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. «Η Μπριζίτ θα φορέσει ένα ταγιέρ μπλε στο χρώμα της λεβάντας, με σακάκι σε διπλό κούμπωμα», έγραφε το τηλεγράφημα.
Το εν λόγω ταγιέρ σχεδιάστηκε από τον Nicolas Ghesquière, καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Louis Vuitton. Το ταγιέρ, καθώς και η τσάντα Vuitton που το συνόδευε της τα δάνεισε ο οίκος. Πρόκειται για τσάντα μοντέλο Capucines, την οποία η Μπριζίτ Μακρόν διαθέτει και φοράει ήδη σε όλα τα χρώματα. Σε σημείο που ο Οίκος Vuitton σκέφτηκε να την μετονομάσει σε «Μπριζίτ», όπως η τσάντα Kelly του Οίκου Hermès είναι προς τιμήν της πριγκήπισσας Grace Kelly του Μονακό.

Το μήκος του φορέματός της ήταν ως το γόνατο, όπως απαιτεί το γαλλικό πρωτόκολο. Ολο το ντύσιμό της έγινε θέμα σχολιασμού στα γαλλικά social media. Ορισμένοι συγκρίνουν το ταγιέρ της με αυτό που φορούσε η Μελάνια Τραμπ στην ορκωμοσία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, και το οποίο είχε σχεδιάσει ο Ralph Lauren.

Η Mελάνια Τραμπ είχε λάμψει στο τυρκουάζ ταγιέρ της, παρά το γεγονός ότι ήταν Ιανουάριος και αναγκάστηκε να φορέσει κομψά, μακριά γάντια για το κρύο αλλά και για να ολοκληρώσει την υπέρκομψη εμφάνισή της.


Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι για την ορκωμοσία του συζύγου της η Μπριζίτ Μακρόν επέλεξε να δέσει τα μαλλιά της σε ψηλό και χαλαρό κότσο, όπως είχε κάνει και η Μελάνια Τραμπ.Παρότι και τα παιδιά και τα εγγόνια της κατέφθασαν στο προεδρικό μέγαρο για την ορκωμοσία του Εμανουέλ Μακρόν, η Μπριζίτ έφτασε μόνη της στο Ελυζέ. Συμβολικά, ίσως, αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ. Για να δείξει ότι η Πρώτη Κυρία δεν είναι μόνο η σύζυγος του προέδρου; Για να δείξει ότι στο εξής η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας θα έχει έναν επίσημο ρόλο; Ο Μακρόν υποσχέθηκε, σε κάθε περίπτωση, να μεταρρυθμίσει την νομοθεσία ώστε ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας να πάψει να είναι κρυφός ή αμφιλεγόμενος.
Ο νέος γάλλος πρόεδρος ξαναβγήκε στο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου μαζί της:

Στο εσωτερικό του προεδρικού μεγάρου ο νέος πρόεδρος φίλησε την σύζυγό του και αργότερα χαιρέτησε συγκινημένος τους γονείς του:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου