Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Ξέχνα το Ντουμπάι! Αυτό είναι το νέο hit της Μέσης Ανατολής!


Είχε την ατυχία και την τύχη ταυτόχρονα να βρίσκεται πάντα στη «σκιά» των εµιράτων και ειδικά του Ντουµπάι, που τράβηξε εν µια νυκτί πάνω του το ενδιαφέρον! Και όσο οι χιλιάδες των τουριστών κατευθύνονταν στα τυφλά στη «Μέκκα» της υπερβολής και του glamour, το Οµάν κατάφερε να διατηρήσει ατόφιο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και να προσφέρει απλόχερα τη σαγήνη του σε εκείνους τους υποψιασµένους που από επιλογή ήθελαν να το εξερευνήσουν!

Από την Κατερίνα Φωτοπούλου (kfotopoulou@dousiscom.gr)
ομαν
Γεµάτο χρυσαφένιους αµµόλοφους, λαβυρινθώδεις πόλεις και επιβλητικά τζαµιά, είναι ένα… αµάλγαµα της γνήσιας Αραβίας µε τοπία που σε υπνωτίζουν! Και παρόλο που γεωγραφικά εντοπίζεται σε µια ευρύτερη περιοχή που µοιάζει µε καζάνι που βράζει, η άγνωστη σε πολλούς αυτή χώρα µακριά από διενέξεις και πολέµους είναι ιδιαίτερα ειρηνική και ασφαλής και την ίδια στιγµή που διατηρεί ακόµα την αυστηρή ισλαµική ηθική της, ανοίγεται µε ευχαρίστηση στον τουρισµό και προ(σ)καλεί κάθε επισκέπτη να την ανακαλύψει σε όλη την έκτασή της!
αγορα ομαν
Ακροβατώντας επιδέξια ανάµεσα στη µουσουλµανική παράδοση και τον δυτικό εκσυγχρονισµό, τα τελευταία χρόνια προβάλλει όλο και περισσότερο στους ταξιδιωτικούς οδηγούς – άλλωστε δεν είναι λίγα και τα πρακτορεία που οργανώνουν από την Ελλάδα εκδροµές.

Το Ντουμπάι και το Ομάν, όπως δεν θα τα δείτε ποτέ! (Photos)

ομαν
Συγχρόνως οι Άραβες έχουν καταφέρει να µεταµορφώσουν µέσα σε λίγα χρόνια µια «άγονη» γραµµή σε έναν υψηλού επιπέδου προορισµό µε τα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήµατα µάλιστα να πολλαπλασιάζονται µε ιλιγγιώδη ταχύτητα, αφού δεν στοχεύουν στον µαζικό τουρισµό αλλά περισσότερο σε ανθρώπους µε χρήµατα και κουλτούρα.
ομαν
Πριν, λοιπόν, ο υδράργυρος αρχίσει να χτυπάει κόκκινο, ακολουθήστε µας σε µια γνωριµία µε τη χώρα του… Σεβάχ του Θαλασσινού που βρίθει από χρώµατα και αντιθέσεις και ανακαλύψτε 10 λόγους για να ζήσετε τις δικές σας χίλιες και µια νύχτες…
  1. Για να γνωρίσετε τη γοητευτική πρωτεύουσά του, Μουσκάτ.
μουσκατ
2. Για να κάνετε safari στην έρημο.
ερημος
  3. Για να ανακαλύψετε τη Salalah.
salalah
4. Γιατί εδώ βρίσκεται η Νορβηγία της Αραβίας.
musandam
5. Γιατί το τοπίο θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.
grand canyon
6. Για να μυηθείτε στην ιστορία και τον πολιτισμό του.
καστρο
  7. Για να εκτοξεύσετε την αδρεναλίνη στα ύψη.
4×4
8. Γιατί το ταξίδι…περνάει από το στομάχι.
γαστρονομια
  9. Για να δείτε από κοντά ένα σπάνιο φαινόμενο.
χελώνα
10. Για ήλιο ακόμα και τον χειμώνα.
oman
Πηγή: Icons Travellers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου