Μετάφραση- translation this blog

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Η όμορφη ορχιδέα πεταλούδα!


Μοιάζει σαν πολύχρωμη πεταλούδα πάνω σε λουλούδι!
Πρόκειται για την Papillio Psychopsis, που έχει πέταλα μεγάλου μήκους, τα οποία φαίνονται σαν τις κεραίες της, ενώ τα καστανά και κίτρινα σέπαλα της μοιάζουν με φτερά.
Δεν είναι περίεργο ότι αυτή η καταπληκτική ορχιδέα ξεκίνησε να
αποκτά φήμη στις αρχές της δεκαετίας του 1800.
Ο έκτος Δούκας του Ντέβονσιρ (Devonshire), Γουίλιαμ Κάβεντις (William Cavendish), έτυχε να έχει το κτήμα του δίπλα στη Royal Horticultural Society (Βασιλική Κηπευτική Εταιρεία), που ήταν το κέντρο της κηπουρικής εκείνη την εποχή.
Στους καθημερινούς του περιπάτους παρατηρούσε τα νέα φυτά που έφερναν από όλο τον κόσμο. Κάτι που στην αρχή του έγινε χόμπι και στη συνέχεια τρόπος ζωής, καθώς άρχισε να ασχολείται με εξωτικά φυτά, και κυρίως ορχιδέες.
Η ορχιδέα Psychopsis ήταν το λουλούδι που τον τρέλανε. Αυτή αποτελείται από 4 είδη: την Psychopsis krameriana, Psychopsis papilio, Psychopsis sanderae και Psychopsis versteegiana.
Ο δούκας ήταν αρκετά πλούσιος για να στείλει άντρες σε όλο τον κόσμο για να τις συλλέξει, και να αποκτήσουν τη φήμη που τους αξίζει.
Τα τέσσερα παραλλαγμένα είδη της ορχιδέας προέρχονται από τις Δυτικές Ινδίες, το Περού και την Κόστα Ρίκα. Στη φύση η ορχιδέα προσκολλάται στα κλαδιά και τους κορμούς δέντρων.
Όταν ανθίζει στο φυσικό της περιβάλλον, μοιάζει με μια σειρά από πεταλούδες που έχουν επιλέξει να ξεκουραστούν στον ίδιο χώρο την ίδια στιγμή.
Πηγή: Kuriositas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου