Μετάφραση- translation this blog

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Το «πιο άχρηστο αεροδρόμιο στον κόσμο»!

Ισχυροί άνεμοι, μικρός διάδρομος και στο τέλος γκρεμός!

Τον τίτλο του «πιο άχρηστου αεροδρομίου στον κόσμο», έχει ο αερολιμένας στο απομονωμένο νησί της Αγίας Ελένης, που έχει μείνει στην ιστορία, καθώς εκεί εξορίστηκε και πέθανε ο Ναπολέων.
Το νησί που αποτελεί βρετανικό έδαφος, βρίσκεται στη μέση του
Ατλαντικού, σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.600 χιλιομέτρων δυτικά της αφρικανικής ακτής.
Μέχρι το 2016 η πρόσβαση σε αυτό γινόταν με πλοίο, αλλά από τον περασμένο Απρίλιο άρχισαν πτήσεις αεροσκαφών, παρά τις τρομερές δυσκολίες προσγείωσης.
Τα σχέδια για τη δημιουργία του αεροδρομίου έγιναν το 2005, αλλά το πράσινο φως δόθηκε πέντε χρόνια αργότερα και ολοκληρώθηκε το 2016.
Το κόστος του έφτασε τα 370 εκατομμύρια δολάρια, και θεωρείται από πιο ακριβά έργα της Βρετανίας τα τελευταία χρόνια.
Η κατασκευή του αεροδρομίου ήταν μια σκληρή δουλειά. Για να το φτιάξουν, έπρεπε να γεμίσει με βράχους ένα μικρό φαράγγι.
Χρειάστηκαν 19 φορτηγά που επί 22 μήνες μετέφεραν νύχτα και μέρα 450.000 φορτία, με 7.612.255 κυβικά μέτρα βράχου, ταξιδεύοντας συνολικά 750.000 χιλιόμετρα.
Το αεροδρόμιο είναι σκαρφαλωμένο πάνω σε αυτό το τεχνητό πλάτωμα και το τέλος του διαδρόμου καταλήγει σε έναν γκρεμό 300 μέτρων!
Η κατασκευή του πανηγυρίστηκε από τους κατοίκους, αλλά σύντομα κατάλαβαν τις ατέλειες του. Οι ισχυροί άνεμοι και ο μικρός διάδρομος κάνουν δύσκολη την προσγείωση, με τα αεροπλάνα να φέρνουν βόλτες στον αέρα, μέχρι να βρεθούν στο έδαφος.
Τα προβλήματα ασφάλειας που καθυστέρησαν το άνοιγμα του αεροδρομίου, έφεραν αναπόφευκτη έρευνα. Σύμφωνα με μια έκθεση της βρετανικής επιτροπής για τα δημόσια οικονομικά, δεν είχαν προβλεφθεί τα προβλήματα διάτμησης του ανέμου.
Παρά τη διαμάχη, η τοπική κυβέρνηση της Αγίας Ελένης δεν κρύβει τη χαρά της για τη λειτουργία του αεροδρομίου, καθώς γίνεται ένα άνοιγμα στον έξω κόσμο, έστω και με αυτές τις συνθήκες.
Πηγή: Russia Today

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου