Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

9 ομαδάρες του παρελθόντος που ‘χάθηκαν’

Ένα από τα περίπου τρία δισεκατομμύρια κλισέ που χρησιμοποιούμε στον αθλητισμό και στη ζωή γενικότερα, αναφέρει ότι το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να καταφέρεις να μείνεις εκεί.

Για μερικές σπουδαίες ομάδες του παρελθόντος όμως, η παραπάνω ατάκα θα μπορούσε να προσαρμοστεί και να γίνει κάπως έτσι: “το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να καταφέρεις μετά να μείνεις έστω και στο προσκήνιο, καμιά φορά ακόμη και στην
πρώτη κατηγορία”.
Κι αυτό, διότι πολλά από τα κλαμπ που κάποτε σάρωναν τους εγχώριους και τους διεθνείς τίτλους, σήμερα αγνοούνται και βολοδέρνουν στις χαμηλές κατηγορίες, αναπολώντας κλαίγοντας τα περασμένα τους μεγαλεία.
Κάποιες ομάδες πλήρωσαν διοικητικά λάθη, άλλες τιμωρήθηκαν λόγω των φρικτών αγωνιστικών επιλογών τους, σημασία πάντως έχει πως δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτό που υπήρξαν κάποτε.
Όχι τίποτα άλλο, περισσότερο λυπάμαι τους μεγαλύτερους σε ηλικία οπαδούς τους που με μια μπίρα ή ένα κομπολόι (ή και τα 2 με λίγη φαντασία) στο χέρι θα προσπαθούν να πείσουν τους δύσπιστους νέους με νευριασμένες ατάκες τύπου: “ξέρεις τι είχε καταφέρει κάποτε η ομάδα μου;
Μην ανησυχείς παππού, εμείς είμαστε εδώ για σένα, για να μάθουν επιτέλους οι νέοι και να συγκινηθούν οι παλαιότεροι.

Νότιγχαμ Φόρεστ

 

Συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου