Μετάφραση- translation this blog

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Αποκομμένες από τον έξω κόσμο! Αυτές είναι οι 7 πιο απομονωμένες πόλεις του πλανήτη! (photos)

Οι πιέσεις του καιρού, της θερμοκρασίας και του υψομέτρου καθιστούν αυτές τις πόλεις εξαιρετικά μη βιώσιμες, ενώ η τοποθεσία τους δυσκολεύουν τους ταξιδιώτες να τις επισκεφθούν, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι οι πιο απομονωμένες περιοχές του πλανήτη.

Οι 30 ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Ποια ελληνική είναι στη λίστα!
Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές:
AdTech Ad

ΛΑ ΡΙΝΚΟΝΑΔΑ – ΠΕΡΟΥ

Πληθυσμός: 50,000 κάτοικοι
Θεωρείται ότι είναι η υψηλότερη πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic με ύψος 5.100 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Επίσης, η Λα Ρινκονάδα αντιμετωπίζει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, καθώς δεν έχει σύστημα αποχέτευσηςκαι εκτός αυτού υπάρχει και σημαντικό πρόβλημα μόλυνσης από υδράργυρο λόγω των πρακτικών εξόρυξης.

ΚΟΥΜΠΕΡ ΠΕΝΤΙ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Πληθυσμός: 200,000 κάτοικοι
Οι κατοικίες και τα δημόσια κτίρια στο Κούμπερ Πέντι είναι υπόγεια. Η πόλη εξάγει το 70% των παγκοσμίων ποσοτήτων οπαλίου, ενώ ο εκτυφλωτικό ήλιος είναι ο λόγος που οι περισσότεροι από τους κατοίκους προτιμούν να ζουν και να εργάζονται υπογείως..

ΛΟΓΚΓΕΑΡΜΠΓΕΝ – ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Πληθυσμός: 3,000 κάτοικοι
Είναι η βορειότερη πόλη του κόσμου, καθώς οι πόλεις που βρίσκονται ακόμη πιο βόρεια δεν ερευνούνται ή έχουν μετεωρολογικά φυλάκια, ενώ είναι από τα μέρη του πλανήτη που έχεο θερμανθεί ταχύτερα κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

ΤΡΙΣΤΑΝ ΝΤΑ ΚΟΥΝΙΑ
Πληθυσμός: 300 κάτοικοι

Πρόκειται για μία συστάδα από απομονωμένα νησιά στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και για να βρεθεί κανείς εκεί, θα πρέπει να ταξιδεύει για έξι ημέρες.

ΓΟΥΙΤΙΕΡ – ΑΛΑΣΚΑ

Πληθυσμός: 200 κάτοικοι
H πρόσβαση προς την πόλη Γουίτιερ της Αλάσκας είναι αρκετά δύσκολη και γίνεται μόνο μέσω ενός -2,6 μιλίων- τούνελ, το οποίο τους χειμερινούς μήνες μπορεί να κλείσει εξαιτίας της κακοκαιρίας. Αξιοσημείωτο εξίσου είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της πόλης ζουν στο ίδιο κτίριο, μαζί με δημόσιες υπηρεσίες, θεσμούς, μαγαζιά και μια πανσιόν, το οποίο είναι 14όροφη πολυκατοικία του 1956 που κάποτε ήταν στρατώνας.

ΒΙΛΑ ΛΑΣ ΑΣΤΡΕΛΛΑΣ – ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

Πληθυσμός: 100 κάτοικοι
Ένας από τους δύο μόνο πολιτικούς οικισμούς στην Ανταρκτική.
Ζήσε το παραμύθι σου σε 10 ονειρεμένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης!

ΟΑΣΗ ΣΙΒΑ – ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Πληθυσμός: 23,000 κάτοικοι

Βρίσκεται στη δυτική Λιβυκή ‘Ερημο στο έδαφος της Αιγύπτου πολύ κοντά στα Λιβυκά σύνορα και είναι ένας από τους πιο απομονωμένους οικισμούς της Αιγύπτου.
Πηγή: fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου