Μετάφραση- translation this blog

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Ο βυθισμένος ναός!Πας μόνο με βάρκα και βλέπεις το καμπαναριό!


Ο «βυθισμένος ναός» όπως λέγεται ο Γουάτ Σάμ Πρασόμπ (Wat Saam Prasob), βρίσκεται στην Ταϊλάνδη, σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ.

Την περίοδο της ξηρασίας βγαίνει στην επιφάνεια, ενώ κατά την εποχή των βροχών σκεπάζεται από το νερό και είναι προσβάσιμος μόνο με βάρκα.

Το φαινόμενο οφείλεται στη δημιουργία ενός φράγματος το 1968,
παρά τις αντιρρήσεις της φυλής Μον, που ζούσε σε ένα χωριό κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, στην περιοχή Σανγκχλαμπούρι (Sangkhlaburi) .

Όμως, οι διαμαρτυρίες δεν εισακούστηκαν και μετά την κατασκευή του φράγματος το μεγαλύτερο μέρος του χωριού πλημμύρισε, μαζί με τον ναό του, που είχε χτιστεί το 1950.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, όταν τα επίπεδα της δεξαμενής που δημιουργεί το φράγμα είναι υψηλά, μόνο το πάνω μισό του ναού και το καμπαναριό ξεπροβάλουν από το νερό.

Οι κάτοικοι μετεγκαταστάθηκαν σε μια πόλη απέναντι από το χωριό τους, και μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ναό μέσω μια ξύλινης γέφυρας, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ταϊλάνδη και η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Ευρέως ονομάζεται «γέφυρα Mον» και περνά πάνω από τον ποταμό Σονγκάλια, προσφέροντας θέα σε ένα γραφικό τοπίο. Κάτι που την καθιστά πόλο έλξης τουριστών και φωτογράφων.
Πηγές: Atlas Obscura και Thailandee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου