Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Οι βράχοι που λάμπουν σε διάφορα χρώματα!

Η μεγαλύτερη συλλογή από βράχους φθορισμού!
Ένα ορυχείο στο Νιου Τζέρσι, το οποίο έχει βάθος 810 μέτρα, αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο με πέτρες που λάμπουν σε
φωτεινά χρώματα νέον, όταν πέσει επάνω τους φως.
Το Sterling Hill ήταν από τα παλαιότερα ορυχεία της Αμερικής. Άνοιξε το 1739 και λειτουργούσε μέχρι το 1986. Από εκεί γινόταν εξόρυξη ψευδαργύρου, σιδήρου και μαγγανίου.
Το εγκαταλειμμένο ορυχείο αγοράστηκε το 1989 και μετατράπηκε σε μουσείο το 1990. Μάλιστα, το επισκέπτονται 40.000 άνθρωποι κάθε χρόνο.
Το μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα εξόρυξης, απολιθώματα, και γίνεται μια υπόγεια περιοδεία στο εσωτερικό του. Ο χώρος του είναι περίπου 550 τετραγωνικά μέτρα, και μερικά από τα εκθέματα μπορούν να αγγίξουν οι επισκέπτες για να έχουν τη δική τους εμπειρία.
Η είσοδος είναι εντυπωσιακή, καθώς έχουν τοποθετηθεί πάνω από 100 τεράστια δείγματα πετρωμάτων που φθορίζουν.
Αυτά καλύπτουν ένα ολόκληρο τοίχο, ο οποίος φωτίζεται από διαφορετικούς τύπους υπεριώδους φωτός, αποκαλύπτοντας τις λαμπερές δυνατότητες του κάθε ορυκτού.
Συνολικά, στο μουσείο εκτίθενται περισσότερα από 700 ορυκτές πέτρες, από τις οποίες το 15%, δεν λάμπουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Διαφορετικοί τύποι υπεριώδους φωτός μεγάλου μήκους κύματος ή και βραχέων κυμάτων, μπορούν να παράγουν διαφορετικά χρώματα από τον ίδιο βράχο. Κάτι που κάνει το θέαμα μοναδικό.
Πηγή: Smithsonian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου