Μετάφραση- translation this blog

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Καλοκαίρι σημαίνει ελληνικά νησιά

Σας προτεινουμε 4+1 ελληνικα νησια για ονειρεμενες διακοπες!!!Καλοκαίρι σημαίνει ελληνικά νησιά. Ηλιο και αρμύρα. Εκεί όπου οι ασβεστωμένοι τοίχοι αστράφτουν κάτω από τον λαμπερό ήλιο, τα αφρισμένα κύματα συναντούν απάνεμα λιμανάκια, τα βουνά να καταλήγουν σε απέραντες αμμουδιές και τα άγονα βράχια σε
δροσερά περιβόλια.
Στον τόπο όπου τα χωριά συνεχίζουν την παράδοση αιώνων, τα χωριατόσπιτα στέκουν δίπλα σε νεοκλασικά κτίσματα, τα μεσαιωνικά κάστρα πάνω σε αρχαίες ακροπόλεις. Στην πατρίδα εκείνων που στήνουν πανηγύρια γλεντώντας μέχρι το πρωί και γιορτάζουν τους αγίους τους σε ξωκλήσια πάνω από το πέλαγος.

Όποια κι αν είναι η επιλογή του επισκέπτη, η Ελλάδα θα τον ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο κάνοντάς τον για πάντα δέσμιο της ομορφιάς της. Αυτό το μήνα σας προτείνουμε:


Τήνος - Τέχνης ΓενέτειραΠατρίδα μεγάλων ζωγράφων και γλυπτών η Τήνος έχει συνδυάσει το όνομά της με την εκκλησία της Μεγαλόχαρης. Η θαυματουργή εικόνα της αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο προσκύνημα στην Ελλάδα ,ειδικά τον Δεκαπευνταύγουστο όταν γιορτάζει η Παναγία. Το νησί όμως έχει πολλές ακόμα ομορφιές.
Λέσβος - Κάποτε στην Αγιάσο


Η φύση μοιάζει να της τα χάρισε όλα. Στο μεγαλύτερο νησί του Ανατολικού Αιγαίου οι οροσειρές συναντούν δαντελωτές ακτές, οι χερσόνησοι απέραντες αμμουδιές, οι πλούσιοι ελαιώνες δάση βελανιδιάς, οι εύφορες κοιλάδες υπόγεια νερά και ιαματικές πηγές.
Κέρκυρα - Η Βασίλισσα του Ιονίου


Η Κέρκυρα είναι ένα υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής, ένας τόπος φυσικής ομορφιάς, ένα πολιτιστικό κέντρο, ένας ιστορικός σταθμός και ένα σταυροδρόμι ιδεών και επιρροών. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τον προορισμό χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αντίπαρος - Μικρή αλλά Δυναμική


Για όσους προτιμούν κάτι διαφορετικό από τα κοσμικά κυκλαδονήσια , η ιδανική λύση βρίσκεται δίπλα στην πολύβουη Πάρο. Η μικρή Αντίπαρος αποκτά όλο και φανατικότερους υποστηρικτές αφού συνδυάζει ανέγγιχτη φύση, γραφικό οικισμό και φιλόξενο οικογενειακό περιβάλλον.
Σιφνος - Η Λευκή Καλλονή


Σαν στολισμένη νύφη μοιάζει η πανέμορφη Σίφνος με τους αστραφτερά άσπρους οικισμούς της. Ένα από τα πιο παραδοσιακά νησιά των Κυκλάδων, μπορεί να καυχηθεί για τους αρχαίους πύργους της, τα απέραντα ακρογιάλια, τις γραφικές εκκλησίες, τα μοναδικά πανηγύρια...


http://travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=13098

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου