Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Στον δρόμο 127 χρόνια


Στον δρόμο 127 χρόνια (6)
Είναι το παλαιότερο αυτοκίνητο του κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1884 και λειτουργεί άψογα ακόμα και σήμερα. Πουλήθηκε για 4,62 εκατομμύρια ευρώ. Θαυμάστε το!

Στον δρόμο 127 χρόνια (2)
Πρόκειται για το μοντέλο De Dion Bouton et Trepardoux Dos-A-Dos, το οποίο βαφτίστηκε από τους κατασκευαστές τους La Marquise. Λειτουργεί άψογα, διαθέτει τέσσερις θέσεις και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα μοντέλα όλων των εποχών.
Μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα έως 61 χλμ/ώρα. Μηχανικά φορά μια ατμομηχανή που χρειάζεται ένα ντεπόζιτο νερού κάθε 32 χλμ. Μόλις είκοσι τέτοια αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν ποτέ με τα 6 να διασώζονται μέχρι σήμερα.
Στον δρόμο 127 χρόνια (3)
Μόλις τέσσερα χέρια έχει αλλάξει μέσα σε 127 χρόνια, ενώ τώρα βρίσκεται στην κατοχή μιας οικογένειας για περισσότερα από 81 χρόνια. Η RM Auctions ήλπιζε ότι θα πιάσει τα 2 με 2.5 εκατ. δολάρια, αλλά τελικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1881 από τον πάμπλουτο κόμη Albert de Dion και τους πάμφτωχους κατασκευαστές επιστημονικών παιχνιδιών, Georges Bouton και Charles Trepardoux.
Στον δρόμο 127 χρόνια (5)
Από το 1893 η εταιρεία στράφηκε στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, κίνηση που οδήγησε στην αποχώρηση του Trepardoux. Ο μονοκύλινδρος 137 κ.εκ. του Bouton είχε πρωτοποριακή ηλεκτρική ανάφλεξη και γύριζε στον απίστευτο για την εποχή ρυθμό των μέχρι και 3.500 σ.α.λ.
Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όμως, τα 4κύλινδρα και 8κύλινδρα σε σειρά De Dion-Bouton δεν είχαν επιτυχία. Έτσι, το 1932, όταν η φημολογούμενη συγχώνευση με την Peugeot ή την Mercedes δεν πραγματοποιήθηκε, η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων.
Στον δρόμο 127 χρόνια (7)

1884 De Dion Bouton Et Trepardoux Dos-A-Dos... by Stefanelonikitelo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου