Μετάφραση- translation this blog

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

ΑΕΚ: Με…στυλ Ελληνικό τη νέα χρονιά!

makos-365
Με «ελληνική ενδεκάδα» θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ καθώς οι περισσότεροι από τους παίκτες στο αρχικό σχήμα της θα είναι Έλληνες. Οι Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος, Λυμπερόπουλος και ίσως και ο Καφές φαίνεται προς το παρόν ότι έχουν κερδίσει τον Χιμένεθ. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Ισπανός προπονητής δεν έχει και πολλά περιθώρια επιλογών. Οι παίκτες που έχει στη διάθεση του δεν είναι πολλοί και αρκετοί από αυτούς είναι φανερό ότι δεν είναι διόλου εύκολο να διεκδικήσουν άμεσα θέση στην ενδεκάδα. Πάντως, ο Χιμένεθ έτσι και αλλιώς θέλει να δώσει βάρος στους Έλληνες παίκτες και μάλιστα το ιδανικό για αυτόν θα είναι να έχει έναν καθαρά ελληνικό κορμό. Όχι μόνο για μεγαλύτερη συνοχή, αλλά και για καλύτερη ομοιογένεια. Με αυτόν τον τρόπο εξάλλου έχει εξασφαλίσει και την....πολυπόθητη και περιζήτητη ηρεμία των αποδυτηρίων.

-----Περιμένουν πολλά στην ΑΕΚ από τον
Κάρλος ο οποίος υποτίθεται ότι θα πρέπει να αναλάβει ρόλο δημιουργού στην ομάδα, αλλά ακόμα δεν έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο και είναι φανερό ότι δεν έχει μπορέσει να προσαρμοσθεί. Ο Κάρλος είναι βέβαιο ότι έχει ποιότητα, όμως, συνεχίζει να δυσκολεύεται να βρει
ρυθμό και το κυριότερο από όλα είναι ότι δεν έχει την αυτοπεποίθηση που θα ήθελε ώστε να μπορέσει να εμπνεύσει και κυρίως να πείσει τους συμπαίκτες του. Ο Κάρλος είναι σε καλύτερη μοίρα, ωστόσο, σε σχέση με τον αμυντικό Κάλα που ακόμα συναντά πολλά προβλήματα στην προσπάθεια του να κερδίσει θέση στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ και έτσι όλο και πιο συχνά πλέον ακούγονται παράπονα και σχόλια για την επίμονη στάση του στις διαπραγματεύσεις για την αμοιβή του.

------Εννιά νέα καράβια είχε παραγγείλει ο Νίκος
Νοτιάς σε ναυπηγεία της Κορέας για την ναυτιλιακή εταιρεία του. Από αυτά , πάντως, θα παραλάβει τα επτά καθώς για τα άλλα δύο αποφάσισε ότι θα είναι φρονιμότερο να ακυρώσει την παραγγελία αφού οι καιροί δεν είναι και οι καλύτεροι για την παγκόσμια οικονομία και φυσικά και για την εμπορική ναυτιλία , επειδή οι ναύλοι έχουν υποχωρήσει.

Προς το παρόν, υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τους Κορεάτες αφού θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό ως ρήτρα ακύρωσης παραγγελίας και σε αυτά τα επίπεδα, τα μεγέθη είναι πράγματι πολύ μεγάλα. Ενδιάμεσα, όμως, όλων αυτών…πρόλαβε και έστειλε χρήματα στην ΑΕΚ για τη μεταγραφή του Γκούντγιονσεν. Έτσι, δείχνει ότι έχει πάρει και πάλι την απόφαση να στηρίξει οικονομικά την ομάδα του καθώς άλλωστε, όπως έχουμε αποκαλύψει, δεν έχει , έτσι και αλλιώς, διάθεση να την αφήσει αφού το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν να δει ότι ήταν μάταιη η διάθεση
24.000.000 ευρώ από τον λογαριασμό του. Ο συγχωρεμένος πατέρας του είχε πει βέβαια να μη μπλέξει με το ποδόσφαιρο, αλλά, δεν ήθελε να τον ακούσει…

------Έστω και αν έγινε μία πράγματι μεγάλη μεταγραφή, όπως είναι αυτή του
Γκούντγιονσεν, δεν υπήρξε θεαματική εξέλιξη με τις πωλήσεις των διαρκείας της ΑΕΚ. Ο Ισλανδός έδωσε ενθουσιασμό και έφερε προοπτική για την ΑΕΚ, αλλά, έστω και με τη δική του παρουσία τα διαρκείας δεν έχουν ξεπεράσει τα 6.000, παρά τα όσα διαδίδονται από την πλευρά της «Ένωσης», για να φανεί ότι αλλάζει το κλίμα. Ο Γκούντγιονσεν θα χρησιμοποιηθεί ως κεντρικό πρόσωπο σε μία νέα καμπάνια που θα γίνει για τα διαρκείας της ΑΕΚ, ωστόσο, είναι εξαιρετικά αμφίβολα τα αποτελέσματα που θα έχει και αυτή η πρωτοβουλία. Τουλάχιστον, στην ΑΕΚ παραδέχονται ότι αν μη τι άλλο απέφυγαν τα χειρότερα γιατί έβλεπαν ότι θα έμεναν σε πολύ χαμηλά νούμερα ως προς τα διαρκείας και παράλληλα ανησυχούσαν ιδιαίτερα για τα προβλήματα ρευστότητας από τις περιορισμένες πωλήσεις των εισιτηρίων.

-----Έχει ζητήσει ο
Χιμένεθ να γίνει από την ΑΕΚ ακόμα μία μεταγραφή. Κυρίως ενός αμυντικού μέσου, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει λύσεις. Δεν αναζητά, όμως, έναν «άλλο Ντιόπ», αλλά έναν παίκτη με δημιουργικές αρετές καθώς καταλαβαίνει ότι υπάρχει ζήτημα ποιότητας για την ΑΕΚ και φυσικά δε θα είναι αρκετό για την ομάδα της μόνο να βασίζεται στις ατομικές ενέργειες των παικτών της και στο ομαδικό πνεύμα ή στο πλάνο που έχουν για την τακτική που πρέπει να ακολουθούν. Εάν βέβαια μιλήσει κανείς με τον Χιμένεθ και του πει «πόσους ακόμα παίκτες θα ήθελε αν ήξερε ότι η ΑΕΚ έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τις επιθυμίες του», θα τον άκουγε να του λέει ότι θα έπρεπε να έχει κοντά του επιπλέον 6-7 παίκτες. Συνεχίζει βεβαίως να ανησυχεί για την ποιότητα των λύσεων που έχει τόσο στα πλάγια της άμυνας, όσο και στην επίθεση αλλά και στο ρόλο του δεξιού μεσοεπιθετικού. Επιπλέον, θα ήθελε έναν ακόμα μεσοεπιθετικό.

-----Ο
Γκερέιρο θα μπορούσε να μείνει στην ΑΕΚ με μία νέα συμφωνία για αμοιβή 250.000 ευρώ τον χρόνο, Δηλαδή, με τα μισά από όσα παίρνει σήμερα. Επίσης, ο Λεονάρντο υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσει να ανήκει στην «Ένωση», αλλά μόνο με την προοπτική να αμείβεται με 100.000 ευρώ τον χρόνο. Και αυτός δηλαδή θα πρέπει να δεχθεί μία γενναία μείωση στις αποδοχές του. Τόσο ο Γκερέιιρο όσο και ο Λεονάρντο είναι παίκτες οι οποίοι δεν είναι απαραίτητοι στην ΑΕΚ, αλλά προκειμένου να τους αποζημιώσει για τα συμβόλαια τους, μία εναλλακτική λύση θα μπορούσε να δοθεί από την παραμονή τους με θεαματική μείωση αποδοχών. Όσο οι ίδιοι δεν βρίσκουν ομάδες για να μετακινηθούν, το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο επειδή ο Χιμένεθ θα αναγκασθεί να υπολογίζει και σε αυτούς αν και όλοι γνωρίζουν ότι ο Ισπανός προπονητής τους είχε βάλει σε «μαύρη λίστα», ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των συμβολαίων που σήμερα έχουν με την ΠΑΕ.

-----Οι παίκτες της ΑΕΚ που κάνουν δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες, υπόσχονται πολλά και μεγάλα για την ομάδα τους και κυρίως θέλουν να πείσουν τον κόσμο της «Ένωσης» για την αφοσίωση τους. Αυτή, πάντως, η δήλωση του Καφέ «
θα πεθανουμε στο γήπεδο», δεν άρεσε σε συμπαίκτες του και μάλιστα του έγιναν και ορισμένες παρατηρήσεις, σε φιλικό τόνο, επειδή θεωρήθηκε ότι προκαλεί με τέτοιες τοποθετήσεις. Όταν βέβαια ο Καφές, που είναι γνωστός για τη ψυχραιμία του και για την εμμονή του σε χαμηλούς τόνους, φθάνει στο σημείο να βγάζει τέτοιες...κορώνες , καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλη είναι πια η ανασφάλεια που υπάρχει σε αρκετούς στην ΑΕΚ, αλλά και σε ποιό σημείο έχει φθάσει η αμηχανία τους. Πρώτος βέβαια ξεκίνησε σε αυτό το....στυλ ο Χιμένεθ.

-----Έμμεση σχέση αποκτά πλέον η ΑΕΚ με τον Ανδρέα
Βγενόπουλο. Σε επιχειρηματικό επίπεδο, ο εκ των μεγαλομετόχων του Παναθηναϊκού, συνεργάζεται στενά με την Cyprus Airways, καθώς μοιράζεται μαζί της πτητικό έργο η Ολυμπιακή , που ανήκει πλέον στα αραβικά κεφάλαια τα οποία εκπροσωπεί ο Όμιλος στον οποίο ηγείται ο Βγενόπουλος. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και μία σχέση συνεργασίας με εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο της MIG. Οι Κύπριοι βέβαια ποτέ δεν έλειψαν έτσι και αλλιώς από την ΑΕΚ. Ο Πόλυς Χατζηιωάννου δεν έχει μετοχές στην Cyprus Airways , όπως συμβαίνει με τον ξάδελφο του Στέλιο Χατζηιωάννου στην Eay Jet, αλλά την καλή κουβέντα του την είπε για την ΑΕΚ. Η συμφωνία χορηγίας είναι καλή για την ΑΕΚ και μάλιστα σε δύσκολες εποχές.

-----Ερωτηματικά έχουν στην ΑΕΚ για τα έσοδα στα οποία πρέπει να υπολογίζουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Φυσικά, αυτή η ανησυχία δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ, αλλά όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Μόνο που στην ΑΕΚ υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα επειδή είναι σημαντικό το άνοιγμα της ΠΑΕ και θα λείψουν και μάλιστα πάρα πολύ τα σχεδόν 2.000.000 ευρώ που θα αναγκασθεί να...ξεχάσει εφόσον εμμείνει η καλωδιακή τηλεόραση στην απόφαση για μείωση κατά 25% στο ύψος του τηλεοπτικού συμβολαίου που έχει με την Σούπερ Λίγκα στο πλαίσιο της κεντρικής διαχείρισης.


-----Αρέσει και μάλιστα πολύ ο νεαρός Τσουκαλάς όπως και ένας από την ομάδα Νέων της ΑΕΚ που προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, ο Εγγλέζος. Ο Χιμένεθ μοιάζει να πιστεύει σε αυτούς και το κυριότερο είναι ότι ασχολείται μαζί τους προκειμένου να τους βοηθήσει να βελτιωθούν. Γιατί ειδικά σε ζητήματα τακτικής βλέπει ότι έχουν κενά και ελλείψεις και θέλει να τους βοηθήσει να προσαρμοσθούν στις δικές του απαιτήσεις. Όχι φυσικά ότι...ξαφνικά...αγάπησε τους νεαρούς παίκτες ο Χιμένεθ, αλλά, είναι βέβαιο ότι καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα ότι με τις περιορισμένες εφεδρείες που έχει στη διάθεση του, θα χρειασθεί κάθε δυνατή εναλλακτική λύση στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.


-----Οικονομία παντού προσπαθούν να κάνουν στην ΑΕΚ. Μόνο από την αλλαγή του αθλητικού κέντρου , εξοικονόμησε , σε σχέση με πέρσι, 60.000 ευρώ. Πήγε βέβαια σε χειρότερο αθλητικό κέντρο αν γίνει σύγκριση με το Ζέεφελντ, όμως, η διαφορά στο κόστος προετοιμασίας αντιπροσωπεύει την αξία του συμβολαίου , για παράδειγμα, του Σιαλμά για την εφετινή σεζόν.


Με τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή της επίθεσης και τον Γκούντγιονσεν σε ρόλο αριστερού μεσοεπιθετικού, κάνει τα πλάνα του ο Χιμένεθ που θέλει και τους δύο παίκτες στην ενδεκάδα. Το γεγονός ότι ο Καράμπελας δεν προωθείται, τον διευκολύνει γιατί αισθάνεται τη σιγουριά ότι ο Γκούντγιονσεν θα έχει κάλυψη στις προωθήσεις του και άρα δεν πρόκειται να χάσει αυτή την αίσθηση ελευθερίας στις κινήσεις, η οποία τον διακρίνει. Ο Γκούντγιονσεν , προς το παρόν, είναι συνεργάσιμος και δείχνει ήδη την κλάση του, μόνο που όσοι τον παρακολουθούν προσεκτικά, διακρίνουν ήδη ένα σκεπτικισμό σε αυτόν, επειδή βλέπει ότι δεν τον καταλαβαίνουν όλοι οι συμπαίκτες του στις επινοήσεις του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί, πιο εύκολα από ότι περιμένει κανείς, να φανεί ατομιστής στις κινήσεις και τις επιλογές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου