Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Ρεχάγκελ: "Ας χωρίσουν φιλικά οι δρόμοι μας"

Σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα "Bild" ο Οτο Ρεχάγκελ μιλάει για το τέλος της συνεργασίας του με την Εθνική Ελλάδας: "είπα στον κ.Πιλάβιο να χωρίσουν φιλικά οι δρόμοι μας και σεβάστηκε την απόφασή μου". Οσον αφορά το μέλλον του, ο Γερμανός προπονητής ξεκαθάρισε: "Δεν σταματώ! Δεν σκέφθηκα ούτε ένα δευτερόλεπτο να σταματήσω να εργάζομαι!"
Αναλυτικά η συνέντευξη Ρεχάγκελ στη "Bild":
Γιατί αποσύρθηκε από την Εθνική Ελλάδος: "Όλα ήταν εντάξει. Κατακτήσαμε περισσότερα απ' όσα μας είχαν ικανούς. Πριν το Μουντιάλ είχα πει ότι, για να πάμε καλά θα πρέπει όλα να λειτουργήσουν σωστά. Αυτό δεν συνέβη με τη Νότια Κορέα. Δυο μήνες πριν από το Μουντιάλ ο πρόεδρος μας Σοφοκλής Πιλάβιος μου πρότεινε ανανέωση του συμβολαίου μου. Του είπα,τότε, άσε να περιμένουμε το Μουντιάλ. Και τώρα τον παρακάλεσα: Άσε να χωρίσουν φιλικά οι δρόμοι μας."
Αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ προσπάθησε να τον μεταπείσει: "Ναι, μου είπε, έλα πρώτα μαζί μας στην Ελλάδα να τα ξαναπούμε. Αλλά για μένα είχε φτάσει το χρονικό σημείο του αποχαιρετισμού. Η ομάδα παραμένει άθικτη και σ' αυτήν έχουμε προωθήσει μερικούς νέους παίκτες. Αλλά η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. Και ο πρόεδρος σεβάστηκε την απόφαση μου."
Αν του ήταν δύσκολο να πάρει τέτοια απόφαση: "Ναι, σίγουρα! Η Ελλάδα έγινε κομμάτι της ζωής μου. Είναι πάντα δύσκολο να βρίσκεις το σωστό χρονικό σημείο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες. Είχα μια ασυνήθιστη σχέση με τους ανθρώπους στην Αθήνα. Με αντιμετώπιζαν πάντα με πολύ σεβασμό και και μεγάλη εγκαρδιότητα. Αυτό δεν μπορείς να το ξεχάσεις. Το σπουδαιότερο για μένα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Έκανα πολλές φιλίες στην Ελλάδα."
Τι είπε στους παίκτες: "Μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή κάλεσα τους παίκτες σε αίθουσα του ξενοδοχείου. Τους είπα ότι περάσαμε εννέα εξαιρετικά χρόνια. Η ομάδα με ευχαρίστησε."
Τι είπε στο τετ-α-τετ με τον Μαραντόνα μετά το ματς: "Τον ρώτησα αν θυμόταν το 1988 που ήταν σε τουρνουά με την Αργεντινή στο Βερολίνο, όπου ανταμώσαμε στο ξενοδοχείο. Θυμήθηκε επίσης τα ματς της Βέρντερ που προπονούσα εγώ με τη Νάπολι στο UEFA. Ο Ντιέγκο είναι επί της ουσίας ένας πολύ αγαπητός τύπος."
Τι θα κάνει στη συνέχεια: "Δεν σταματώ! Δεν σκέφθηκα ούτε ένα δευτερόλεπτο να σταματήσω να εργάζομαι! Νιώθω ακμαίος, μπορώ και εξάπτομαι. Θα κάνω μόνο ένα μικρό διάλειμμα. Θέλω να μεταδώσω αυτή τη μέγιστη πείρα μου. Όποιος την χρειάζεται, θα είμαι διαθέσιμος."
Αν έχει προτάσεις: "Τους τελευταίους δυο μήνες όλο και κάποιοι μου τηλεφώνησαν. Αλλά γι' αυτό δεν θέλω τίποτα να πω."
Αν θα γυρνούσε σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα: "Δεν αποκλείω τίποτα. Είμαι ελεύθερος και θα κάνω μόνο αυτό που μου ταιριάζει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου